søndag 21. februar 2016

Bolinhos de bacalhau

Bolinhos de bacalhau er veldig enkelt å lage, og rett så godt er det også :-)

Oppskriften på disse bollene er:
250 g klippfisk
200 g potet
1/2 finhakket løk
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
2 piskede eggehviter
2 ss frisk koriander (eller persille)
Salt og pepper
Olje til frityrsteking

Vann ut klippfisken og gi den et kort oppkok og kjøl ned. Fisken renses og rives opp i strimler. Potetene skrelles, kokes og moses. 

Bland sammen revet fisk, moste poteter, finhakket/raspet løk, krydder, hvitløk og eggeplommer. Rør i de piskete eggehvitene. Tilsett salt og pepper, og bland massen godt. 

Bollene formes med to spiseskjeer og friteres i rikelig med godt varm olje. Legges på kjøkkenpapir som trekker fett etter steking.

Serveres med frisk salat. Annet tilbehør kan være sweet chili saus, tacosaus, tabascosaus eller lime og rømme. Bare å prøve seg frem i grunn :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar