Mange synes det er rart med pommes frites, men en tenker ikke over at det er pommes frites som er benyttet når en spiser det, og den er rett så saftig og smakfull.
Du trenger ca dette:
1 kg utvannet klippfisk
1 kg Pommes frites
3 store Løk
4 fedd hvitløk
1 liter ostesaus (smør, melk, mel, rømme, ost, hvitløk, løk, salt og pepper)
Slik gjør du det:
Gi klippfisken et oppkok, kjøl ned og rens den.
Stek pommes frites i ovnen som anvist på pakken.
Lag ostesausen:
Start med å surre en raspet løk og 1 fedd hvitløk i litt smør. Når den er transparent (må ikke bli gyllen) tilsettes det mel, surr det litt til og tilsett melk og litt rømme (2-3 ss) og la det tykne til en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper og tilsett 200-300 gr ost. Det skal være ca 1 liter saus.
To løk kuttes i tynne skiver, og surres i litt olje sammen med 3 fedd hvitløk. Når den den er transparent, tilsett klippfisken og rør godt sammen. Surres et par minutter, og så tilsettes pommes fritesen og det hele røres sammen. Tilsett 2/3 av ostesausen og bland godt.
Fordel blandingen i en ildfast form, og slå resterende ostesaus på toppen av denne og fordel utover. Avslutt med å drysse litt revet ost over.
Gratineres i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar