Du trenger:
1 stk kokt skinke (uten svor)
Nellikspiker
Sirup
Fremgangsmåte:
Rut opp skinken, og sett en nellikspiker i hvert av stedene kuttene krysser hverandre.
Legg skinken i en passe stor ildfast form, og slå sirup i ønske mengde over den. Vi brukte ca 1 dl vanlig lys sirup, mens de i Brazil bruker sweet corn sirup, men det gikk helt fint med vanlig lys sirup.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Ta den ut og fjern folien. Øs smeltet sirup over, og sett den tilbake i ovnen i 30 minutter uten folie til den er gyllen.
Øs gjerne litt sirup over igjen et par ganger i løpet av siste steperiode.
Skal den brukes som pålegg, så la den kjøles ned, og så er det bare å skive opp og nyte til brødet sammen med majones/smøreost eller en ost med litt kraftig smak. Mmmmmm............
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar