torsdag 3. mars 2016

Tender de Natal

Juleskinke er tradisjonell julemat i store deler av Brasil. Den brukes som julemiddag med diverse tilbehør. Restene av skinken brukes som pålegg i dagene etter. Vi laget denne skinken som pålegg, og for å se om vi fikk rette smaken her hjemme i Norge, noe vi gjorde :-)

Du trenger:
1 stk kokt skinke (uten svor)
Nellikspiker
Sirup

Fremgangsmåte:
Rut opp skinken, og sett en nellikspiker i hvert av stedene kuttene krysser hverandre.

Legg skinken i en passe stor ildfast form, og slå sirup i ønske mengde over den. Vi brukte ca 1 dl vanlig lys sirup, mens de i Brazil bruker sweet corn sirup, men det gikk helt fint med vanlig lys sirup.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 200 grader i 30 minutter. 

Ta den ut og fjern folien. Øs smeltet sirup over, og sett den tilbake i ovnen i 30 minutter uten folie til den er gyllen. 
Øs gjerne litt sirup over igjen et par ganger i løpet av siste steperiode.

Skal den brukes som pålegg, så la den kjøles ned, og så er det bare å skive opp og nyte til brødet sammen med majones/smøreost eller en ost med litt kraftig smak. Mmmmmm............



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar