tirsdag 20. april 2021

Arrumadinho de carne de sol

Til denne retten trenger en carne de sol som stekes sammen med løk, og dette serveres sammen med bønner, farofa og vinagrette. Retten passer godt til varme somerdager, og serveres med iskald lys pilsner.


Carne de sol skjæres i passe store biter for å spise, litt smak og behag egentlig.

Kjøttet stekes i god varm panne sammen med smør og litt olje.

Når kjøttet er brunet, tilsett hakket løk, og la løken bli gyllen.

En må vanne ut svart øyde bønner noen timer, før de kokes sammen løk, vårløk, koriander, salt og pepper.

Farofa lages ved å sprøsteke løk i smør og salt, og så tilsette farofa mel. Melet blandes med løk og fett.

Vinagrette lages ved å finhakke løk, tomat (uten frø), paprika, vårløk, vann, olivenolje og eddik.

Rettens fire bestandeler anrettes på et fat for servering, og så blandes de sammen når det skal spises.

Komplett oppskrift på portugisisk:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar