I følge sider på nettet, er retten oppkalt etter sin skaper, José Luis Gomes de Sá Junior (1851 - 1926), som var kokk på Restaurante Lisbonense i Porto, Portugal, hvor han skapte denne selvtitulerte retten.
Retten består av klippfisk, poteter, løk, hvitløk, oliven, tomat og egg - ja du las rett - EGG 😄 En annerledes bacalao enn hva vi nordmenn forbinder med denne retten, men absolutt smakfull og en god versjon.
Du trenger:
800 gr. klippfisk
800 gr. poteter, skrelt og skåre i skiver.
2 store løk, i skiver
3 fedd hvitløk
6 egg
1/2 kopp extra virgin olivenolje
1/2 kopp finhakket italiensk persille
1/2 kopp sorte oliven ( Kalamata)
2 stk tomater i skiver
Persille
Fremgangsmåte:
Ferdig utvannet klippfisk legges i en gryte og varmes til vanne begynner å skumme (ikke koke). Avkjøl og rens fisken.
Potetskivene gis et oppkok som med klippfisken, og avkjøles.
Hardkok eggene, avkjøl, skrell og del opp i skiver.
Varm oljen i en gryte, og surr løken i olken til den er blank. Tilsett hvitløk i skiver og surr til løk og hvitløk er gyllen. Ta det av varmen så det ikke brennes.
Bruk en ildfast form av glass eller keramikk. Legg vekslende lag med poteter, klippfisk, egg og løk/hvitløk blandingen inntil alle ingrediensene er oppbrukt - avslutt med egg. Legg sorte oliven og tomat skiver på toppen av retten, deretter strø med hakket persille. Sett formen i orvarmet ovn (180 grader) i ca 30 minutter, og til toppen av retten er lett brunet.
Drypp litt olivenolje over retten og server sammen med hvit ris og salat som de gjør i Brasil, eller foccacia som vi brukte her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar