Camarão empanado er store reker eller scampi som friteres og blir crispy og rett så smakfulle sammen med rette tilbehøret.
Reker/scampi renses, skylles. Legges så i saften av en lime tilsatt salt, pepper og hvitløk. Hvilke krydder er helt valgfritt, her er det bare å prøve seg frem. La reken kose seg i saften mens du tilbereder og klargjør resten.
Miks sammen et par egg, eller mer, alt etter mengde du skal tilberede. Hell griljermel i en skål, eller på et fat, slik dette er klart også.
Ta en og en reke, dypp den i egget, og rull den i griljermel. Legg de pent på et fat i påvente av frityrsteking.
Når rekene er klar varmer du opp litt frityrolje i en gryte og legger i en og en reke, la de ha litt plass rund seg. Frityrstek til de er gylne og fine. Ikke lange stunden om rekene/scampien er kokt på forhånd. Snu de litt i oljen, så begge sider blir gyllenbrune.
Ta opp og legg på papir for å trekke bort overflødig olje.
Serveres med limebiter til å presse saften over rekene, og dip etter eget ønske. Her brukte vi tacosaus og rømme med dipmix. Det vanligte å servere til er Tabascosaus, og sammen med en iskald pils er dette snadder å bite i som en liten godbit når en er litt sulten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar